Kvevri vína – naturální vína z keramických kvevri nádob
Specialitou Vinařství Nešetřil jsou vína Kvevri. Tato vína zrají v keramických nádobách zakopaných až po hrdlo do země podle staré gruzínské metody. Ochutnejte naše vína řady Special Kvevri.
Vinařství Nešetřil s úspěchem používá metodu výroby vína kvevri. Víno, které touto metodou vzniká, je čistě naturální produkt. Podrcené a odstopkované hrozny odrůdy Tramín červený, původem z bio vinice v Hnanicích, kvasí a leží ve vypalovaných keramických nádobách kvevri po dobu 5-6 měsíců. Vinařství Nešetřil disponuje 6 nádobami původem z Gruzie, které mají objem 400-500 litrů. Tyto nádoby jsou po hrdlo zakopány v průjezdu vinařského domu.
Rodící se víno se nijak neupravuje, nesíří, nečiří, nefiltruje, pouze se zhruba 3 týdny před lahvováním gravitačně odkalí v nerezové nádobě. Pokud chcete kvevri vína ochutnat, najdete je v řadě vín Special Kvevri.
Microsite byla topována dne: 25.05.2023
ID microsite: 185110, počet zhlédnutí: 29