Výzkum a šlechtění pohanky seté – protizánětlivé účinky, vhodná pro bezlepkovou dietu
Zajímáte se o výzkum či šlechtění pohanky seté? Právě jste se dozvěděli, že trpíte celiakii, při které se musí striktně dodržovat bezlepková dieta? Víme o místě, kde se dozvíte plno informací.Zabýváme se vývojem a výzkumem v oblasti přírodních, technických a společenských věd na dvou pracovištích z nichž jedno se nachází v Zubří a druhé v Opavě. Výzkumná stanice v Zubří se zabývá snahou zvýšit úroveň hospodaření na loukách a pastvinách a druhá řeší problematiku pěstování, ochrany a šlechtění polních plodin, zelenin, léčivých rostlin či ovocných plodin. My se dnes, chceme bavit o výzkumu a šlechtění pohanky, která má protizánětlivé účinky a je vhodná pro bezlepkovou dietu. Můžete z ní dělat chutné polévky, hlavní jídla, moučníky atd. Kdybyste si nevěděli rady na našich stránkách najdete pohankovou kuchařku, která nabízí několik výborných receptů. Uvařte si pohankovou polévku se zeleninou nebo si dejte pohankový tatarák, výběr je opravdu veliký. Stačí se pouze mrknou na naše webové stránky a vaření může začít, a kromě toho se můžete podívat na právě probíhající výzkumné projekty, kterými se v současné době zabýváme.