Pečení velikonočního mazance, buchet, sladké pečení, mouka ze mlýna
SLADKÉ PEČENÍ – tip nejen na Velikonoce Firma Naděžda Feithová nabízí vedle kvalitních mouk a směsí na pečení chleba a pečiva, také směs pro přípravu kynuté buchty. Tuto buchtu je možné připravit v domácí pekárně, ale i klasické troubě. Z 1 kg směsi je možné připravit dva mazance o hmotnosti cca 700 g. Suroviny pro přípravu 1 velikonočního mazance a návod na pečení v domácí pekárně naleznete na obalu výrobku. Návod na přípravu velikonočního mazance v troubě: Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které necháme na teplém místě vykynout (asi 30 minut). Poté těsto znovu prohněteme a vytvarujeme do bochníku, který dáme kynout na plech s pečícím papírem (asi 40 – 60 minut). Nakynutý bochník vložíme do rozehřáté trouby (cca 190 °C) a zprudka zapečeme. Asi po 10 minutách teplotu snížíme na 160 °C a upečeme. Mazanec je upečen jakmile špejle, kterou jsme píchli do středu, zůstane po vytažení čistá. Tip: do těsta můžete přidat hrozinky, kandované ovoce, mandle apod. Dobrou chuť